Om Datatal

logga

Detta är Datatal…

Datatal hjälper dagligen tusentals användare att kommunicera på ett enkelt och effektivt sätt. I över 25 år har vi på Datatal framgångsrikt utvecklat egna system och lösningar för våra kunder.

Det som gör oss unika, förutom vår gedigna erfarenhet, är vår egenutvecklade plattform Flexi, som gör att vi kan utforma ett system precis så som du vill ha det. Utöver detta har vi en helt egen studioinspelad röst som gör att vi, snabbt och enkelt, kan spela in nya ljudfiler samt komplettera befintliga i ditt system. Detta gör att vi är ensamma på marknaden om att kunna sätta samman användarspecifika namnljudfiler utan att använda syntetiskt ljud.

Vi har tagit all vår kompetens och erfarenhet och skapat en softphone som är anpassad för dagens kommunikationsbehov och tagit med dem funktionerna man förväntar sig gällande hänvisning, röstbrevlåda och grupphantering.

Vi har dessutom branschens mest erfarna och kompetenta utvecklare vilket resulterar i hög kvalitet och innovationer på hög nivå. På Datatal har vi också ett team av experter inom sälj, marknad, projektledning, installation samt utbildning av både tekniker och slutanvändare.


I samarbete med återförsäljare som är certifierade för våra produkter kan du som kund få en hög kunskaps- och servicenivå med en lokal förankring.

För att öka din trygghet som kund så har vi en egen support som stöttar våra återförsäljare vid felsökning och tekniska problem. Tveka inte att höra av dig till supporten om du har önskemål om hur vi ska vidareutveckla våra befintliga produkter, vi ser gärna att du som kund är med och påverkar.

Datatal har över 800 kunder i Sverige, Norge och Finland med vilka vi har långsiktiga och stabila relationer.

Datatal är idag helt oberoende av underleverantörer.


Kort om Datatal

Familjeföretag grundat 1991

Företaget bildades av Göran och Anne-Mari Geitz 1991. Företaget började utveckla faxlösningar och övergick senare till att även utveckla talsvarslösningar.

Generationsskiftet

Göran och Anne-Mari Geitz överlåter efter närmare 26 år fr.o.m. 2017-09-01 majoriteten av ägandet i företaget till personalen och lämnar samtidigt sina operativa funktioner och styrelseposter.

Helt egenutvecklade produkter

Alla Datatals komponenter är egenutvecklade. Det innebär att vi har full kontroll och snabbt kan göra förändringar och förbättringar efter önskemål och behov. Oberoende är något vi på Datatal jobbar hårt för.

Östergravar

Kontor i Visby på Gotland

Datatal har sedan början av 90-talet varit ett bolag med huvudkontor på Gotland.

Över 800 kunder

Genom åren har många företag och organisationer vänt sig till oss för att få hjälp med sin telefoni. Det har gett oss många trogna kunder som uppskattar oss som leverantör och gjort att vårt rykte inom support och produktstabilitet är gott. Detta är något vi lägger stor vikt vid för att få trogna kunder.

Över 60 certifierade återförsäljare

Vi har över 60 certifierade återförsäljare i norden som gör installation och support på våra produkter.