Ny release, Flexi 2017.1 ute

14 Sep

Ny release, Flexi 2017.1 ute nu!

 

Avaya IP Office och Wonderphone

Nya funktioner i WonderPhone Nu släpper vi en väldigt efterlängtad och efterfrågad funktion till WonderPhone, möjligheten att styra en fast telefon med WonderPhone-klienten. De flesta funktioner som ni har tillgång till i er WonderPhone Standard softphone kan ni nu även använda med er fasta telefon.

Vi har valt att kalla den nya versionen för WonderPhone Basic och den ingår i Presentity Basic User-licensen, d.v.s. alla som köper en Presentity användarlicens får även tillgång till WonderPhone Basic.  Även befintliga kunder får givetvis möjlighet att kostnadsfritt använda Basic-versionen, kontakta vår support för att få detta aktiverat för de som är intresserade.

Alla användare kan nu alltså använda samma gränssnitt vare sig man har softphone, vill styra en fast telefon eller helt enkelt som ett alternativ till Presentity webb. Ytterligare en ny funktion i WonderPhone är att det nu enkelt går att skapa en konferens när man har två eller fler parter i samtalsfönstret.Flertalet optimeringar har även gjorts vilket gör hela programmet snabbare.

 


Telefonist

Nyligen har vi även uppdaterat Telefonist-appen med nya funktioner;

 • Kan köras i kombination med WonderPhone Standard (softphone).
 • Spara sökresultatet (plustecknet vid sök-knappen), kan även nås via en snabbknapp.
 • Det visas nu tydligare vart sökresultatet kommer ifrån, till exempel om det är ifrån inkommande samtal eller en manuell sökning.

 

 


Avaya IP Office & Mitel

Utökning av funktion för katalogtjänsten – import Active Directory (AD);

 • Nu importeras användares bilder ifrån AD, vilket innebär att källan till alla bilder i hela lösningen ligger i ert Active Directory.
 • Nytt är även att kontaktyper kan importeras ifrån AD som användare i Flexi, det innebär att administrationen för dessa användare inte behöver läggas i Flexi utan hämtas direkt från AD-katalogen.
 • Fler fält kan nu hämtas.

 


Mitel

Datatal och Mitel har nu testat och verifierat Flexi med MiVo400 R5.0 med godkänt resultat.Vi har även implementerat stöd så att användare nu kan se sina kollegor i växelgrupperna i Presentity app.

 

 

Generationsskifte

4 Sep

Generationsskifte i Datatal AB

 

Göran och Anne-Mari Geitz överlåter efter närmare 26 år fr.o.m. 2017-09-01 majoriteten av ägandet i företaget till personalen och lämnar samtidigt sina operativa funktioner och styrelseposter.

”Med tillförsikt och stor glädje ser vi möjligheten för Datatal att leva vidare ytterligare minst 25 år genom vår innovativa och otroligt dedikerade personal. Att verksamheten ska fortsätta på Gotland har varit en förutsättning för vår avgång och den här lösningen är vi övertygade kommer att gagna samtliga, inte minst våra kunder säger Anne-Mari och Göran Geitz”

”Det är med stolthet och ödmjukhet vi axlar ansvaret för Datatal och vi kommer att fortsätta driva företaget i samma anda och med samma engagemang och entusiasm som Göran och Anne-Mari alltid gjort säger Thomas Tunekvist, delägare.”

 

Datatals nya styrelse

Eventuella frågor kring den nya ägarbilden hänvisas till Thomas Tunekvist, operativt ansvarig, på telefon 0498-253011 eller mail; thomas@datatal.se eller till Styrelseordförande Sveds-Hjalmar Söderlund
på mail; sveds-hjalmar.soderlund@datatal.se.

 

 

Flexi 2016.1

14 Dec

Ny release, Flexi 2016.1 – ute nu!

WonderPhone

• Övervakad transfer!
• Ljudet kan skickas olika vägar beroende på system/situation, antingen via UDP, TCP eller Websocket (klienten känner av automatiskt)
• Nu kan man se vilket nummer den inringande har ringt, så att man ser om samtalet t.ex. inkommit via en grupp.
• Konfigurera egna snabbknappar för att t.ex. svara och lägga på.
• Klicka på ”Tel” och ”Callto”-länkar på webbsidor för att ringa via WonderPhone.
• Stöd för headset från Jabra och Sennheiser (sedan tidigare även Plantronics)
• WonderPhone client finns nu även på danska, finska och norska!

 

Multi-TAPI

Nu har vi stöd för att ansluta flera Avaya IPO till ett och samma Flexisystem.

 

För att se en komplett lista på nyheter, optimeringar och fixar,
se Release Notes.

 


 

Datatals ägare i Dagens Industri!

7 Sep

Datatals ägare blir intervjuade av Dagens Industridi_datatal

I Dagens Industris upplaga den 17 augusti blir Datatals ägare Anne-Mari och Göran Geitz intervjuade. Läs om intervjun här intill

Datatal åker till USA

1 Sep

Konferensresa

Vi är på konferensresa i USA under vecka 36. Där vi b.la kommer besöka Silicon Valley och några av de största bolagen i branschen.  Detta innebär att vår support kommer vara begränsad och vi ser helst att felanmälningar görs via epost eller direkt på http://support.datatal.se. Det går även bra att ringa vårt supportnummer och lämna meddelanden. Är ärendet akut finns ett  knappval där du blir du kopplad till en av våra tekniker.

 

Vi är tillbaka med full styrka den 12:e September. 

 

MVH Datatal

Ny release – Flexi 2016!

1 Jun

Vi 25-års jubilerar och firar det bland annat genom att döpa om vår release till Flexi 2016, men framför allt genom att erbjuda en helt ny produkt – WonderPhone!
I denna release ingår, förutom WonderPhone client för Avaya IPO, även två andra efterlängtade nyheter: Skype-koppling samt AD-koppling.
WonderPhone

I vår WonderPhone Client för Avaya IPO ingår bland annat följande funktioner:

 • Softphone
 • Närvaro- och samtalsstatus
 • Grupphantering
 • Hänvisningar
 • Outlook-kontakter

För mer information om priser och övriga villkor, se Westcons senaste prislista eller kontakta din Westconsäljare.

Bra att tänka på:

 • Flexi-servern måste köras på en Windows Server 2012 eller senare.
 • WonderPhone kräver en egen IP-adress dedikerad till servern, dvs. minst två IP-adresser per system.
 • Arbetsstationer måste köras på Windows 7 eller senare
 • För att kunna använda WonderPhone client krävs en 3:e parts endpoint-licens från Avaya.

För mer detaljerad information och kravspec, klicka på länken nedan.

WonderPhone installationsmanual

Skype-koppling

 • Hämtar samtalsstatus ifrån Presentity
 • Ändrar närvarostatus vid hänvisningar

AD Koppling

För mer detaljerad information, klicka på länken nedan.

SkypeConnector

AD-koppling

 • Hämta eller skapa användare direkt ifrån ett AD
 • Ger möjlighet att skapa användarprofiler i Flexi

För mer detaljerad information, klicka på länken nedan.

Datatal Flexi Directory Service

Vi på Datatal har sorg!

15 Feb
Vi på Datatal har sorg! 
Vi har mist en vän och medarbetare! 
Mikael, som med glimten i ögat spred glädje och underbar energi omkring sig, har lämnat oss för Universum. Han kommer alltid att fattas oss, men finns ändå hos oss! 

Datatal stödjer Refugee Phones

15 Dec

Datatal har valt att skänka ett bidrag till Refugee Phones, för deras arbete med människor på flykt. Kommunikation ligger oss varmt om hjärtat och som leverantör av telefonilösningar känns detta extra viktigt.

Detta säger Refugee phones om sig själva

För den absoluta majoriteten av jordens alla människor är mobiltelefon och datakommunikation helt avgörande i vardagen. Det gäller inte minst de tusentals människor som just nu är på flykt. För dom är mobiltelefonen det avgjort viktigaste hjälpmedlet för att lyckas med resan bort från krig, hunger och fattigdom.

Få av dagens hjälporganisationer och stater som erbjuder flyktinghjälp har en plan för hur man ska ge människor som är på flykt tillgång till mobiltelefoni. Behovet är stort och varierande – de som kommer kan behöva allt från ett eluttag till mobilladdaren till en helt ny mobiltelefon med fulltankad kontantkort istället för den som kanske försvann ner i havet när gummibåten kantrade.

RefugeePhones är ett obundet volontärinitativ som sedan starten under sommaren 2015 delat ut hundratals kontantkort och mobiltelefoner till människor på flykt. Vår verksamhet bygger på donationer från medmänniskor och samarbeten med telekomoperatörer och mobiltelefontillverkare.

 

Datatal stödjer Suicide Zero

7 Dec

Datatal har skänkt ett bidragit till Suicide Zeros arbete för att radikalt minska självmorden. Det dör 6 ggr fler i självmord i Sverige än i trafiken.

Mer om organisationen

I vårt land är i dag självmord den vanligaste dödsorsaken bland unga och självmordsförsöken bland unga ökar. Ungefär en ungdom under 19 år tar sitt liv varje vecka. Den åldersgrupp där flest tar sitt liv är 65+.

Under 2013 tog cirka 1600 svenskar sitt liv. Det är sex gånger fler än det antal som dör i trafikolyckor. Staten satsar 3 miljoner kronor till den myndighet, NASP, som ansvarar för att forska kring suicid och ta fram suicidpreventiva program. Samtidigt satsar staten 100-150 miljoner på trafiksäkerhetsforskning.

Det görs för lite insatser för att förebygga självmord samtidigt som det finns så mycket att göra. Det vill Suicide Zero ändra på. Men för det behöver vi din hjälp. Stöd Suicide Zero genom att gilla oss på Facebook, bli medlem, bli volontär eller donera en gåva här!

Gör en insats du med!

Hälsning ifrån Suicide Zero och Mattias Sunneborn. Extra roligt att höra lite gotländska speciellt när majoriteten av Datatals personal är gotlänningar.

 

Datatal stödjer UNHCR

24 Nov

Datatal stödjer UNHCR för deras kamp för flyktingarna liv runt om i världen, vi uppmanar våra kunder och återförsäljare att göra det samma!

Gör skillnad för den värld vi lever i. Gå in på UNHCR Sverige och skänk en julklapp till någon behövande.

 

unhcr_stodjer_bild_rgb_72dpi