Datatal stödjer Suicide Zero

7 Dec

Datatal har skänkt ett bidragit till Suicide Zeros arbete för att radikalt minska självmorden. Det dör 6 ggr fler i självmord i Sverige än i trafiken.

Mer om organisationen

I vårt land är i dag självmord den vanligaste dödsorsaken bland unga och självmordsförsöken bland unga ökar. Ungefär en ungdom under 19 år tar sitt liv varje vecka. Den åldersgrupp där flest tar sitt liv är 65+.

Under 2013 tog cirka 1600 svenskar sitt liv. Det är sex gånger fler än det antal som dör i trafikolyckor. Staten satsar 3 miljoner kronor till den myndighet, NASP, som ansvarar för att forska kring suicid och ta fram suicidpreventiva program. Samtidigt satsar staten 100-150 miljoner på trafiksäkerhetsforskning.

Det görs för lite insatser för att förebygga självmord samtidigt som det finns så mycket att göra. Det vill Suicide Zero ändra på. Men för det behöver vi din hjälp. Stöd Suicide Zero genom att gilla oss på Facebook, bli medlem, bli volontär eller donera en gåva här!

Gör en insats du med!

Hälsning ifrån Suicide Zero och Mattias Sunneborn. Extra roligt att höra lite gotländska speciellt när majoriteten av Datatals personal är gotlänningar.